Den 4 mars kl 08.15 träffas vi i vår nya Hälsostudio för att landa i oss själva och fylla på med ny kraft. Detta är en dag för dig som behöver stanna upp, vila och fylla på med ny energi. Vi kommer att göra yinyoga, äta brunch, restorative yoga, lyssna till en kortare föreläsning om yogans hälsofördelar och meditera. Dagen avslutas med the och energibar medans vi delar erfarenheter och insikter från dagen.

 

Vad är yinyoga

Det är återhämtande stilla yoga för dig som vill öka flödet och mjukheten i kroppen. Det är en blandning av hatha yoga, medtitation, mindfulness och traditionell kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens yinpartier dvs skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. I yinyogan finns det positioner som är utmanande för kroppen. Vi stannar upp i positioner och härbärgerar den intensitet och smärta som ibland uppkommer. I draken till exempel andas vi, slappnar av och stannar upp. På detta vis blir yinyogan en slags konflikthantering och uthållighetsövning, en träning inför motgångar i livet.

 

Vad är restorative yoga

I restorative yogan undviker vi all slags obehag. Där yinyogan kan orsaka intensiva förnimmelser, det vi ofta kallar smärta, där vill restorative helt undvika dessa förnimmelser Här ligger vi i olika positioner på massor av kuddar, ibland med en stol och olika block under rygg, händer, ben och nacke. Vi har även en kudde eller något annat som täcker ögonen. Vi stretchar inte, vi drar inte ut, vi stimulerar ingenting, vi låter bara allt vara och vilar. Denna yogaform lämpar sig särskilt för dig som känner sig utarbetad, stressad, slutkörd eller hel enkelt trött.

 

Program

08.15 Yinyoga

10.00 Brunch i Gunnelrummet

11.00 Föreläsning: Yinyogans hälsofördelar

11.30 Restorative yoga

13.00 Meditation

13:20 Fika och delning från dagen

14.00 Avslut

 

Information

Antal platser

  • 10 stycken

Ni behöver ta med er

  • Mjuka kläder att yoga i. Ta gärna med någon extra varm tröja.

Tid och datum

  • 08.15-14.00 och 4 mars 2023

Pris

  • 495 kr

Adress

 

För att boka skicka ett mail till info@halsohusetisatila.se så återkommer vi med bokningsbekräftelse och betalningsinfo.

 

Varmt välkomna önskar

Charina Åkesson

Hälsofrämjare, Jordningsguide, Skogsbadsguide och yogalärare på Hälsohuset, Hälsoboxen & Hälsostudion