Bor:
Dalsäter i Hyssna

Gör när jag inte tränar:
Arbetar jag som Psykosyntesterapeut och coach. Har bland annat kurser i mental träning, personlig utveckling, stresshantering, NonViolentCommunication  och anordnar yogaretreater. När jag är ledig så håller jag till en del på Konstverket i Hyssna där jag jobbar i lera och lär mig att måla akvarell.

Instruktör sedan: 
2004

Instruktör för:
Yoga och började här på Hälsohuset i mars 2014.

Vem är du?
Jag är nyfiken på det mesta, initiativrik och drivande. Oftast glad och positiv, det mesta går att fixa. Tycker om att engagera mig i saker som jag tycker är viktiga. Är bland annat initiativtagare till stödföreningen, CreaDiem som är till för personer som har eller har haft cancer och närstående i Marks kommun. Älskar att yoga, naturen och det mesta i musikväg, kost och friskvård. Att lära mig nya saker, möten med människor.

Vad var det som fick dig att bli instruktör? 
Efter att ha själv praktiserat Kundaliniyoga i flera år kände jag att jag ville utveckla mig mer inom yogan och även få den teoretiska delen och utbildade mig till yogalärare i Satyananda  (en typ av klassisk yoga) och Medicinsk yoga.(Kundalini). Jag har haft och har även kurser och retreats i vårt företag Sintesi AB. Eftersom jag sitter en del i mitt arbete som samtalsterapeut ville jag även få in kroppen mer i arbetet. Yogan är ju inte bara bra för vår kropp utan påverkar även själen och alla våra sinnen. Det blir en balans en helhet som jag tycker är viktig.

Vad är det roligaste med att vara instruktör?
Det är väldigt inspirerande och rolig att få se hur människor som inte trodde sig kunna göra olika övningar bara efter några gånger faktiskt klarar av övningen. Hur förvånade de blir av kraften som praktiserandet av yogan ger, både mentalt och fysiskt. Och det bästa av allt är att det finns inget slut – man kan alltid lära sig mer. Alla möten med människor ger så mycket tillbaka.

Vad är det svåraste med att vara instruktör?
Att inte går för fort fram.

Varför är det viktigt att träna?
Träning förbättrar inte bara din fysik utan är en livsförhöjare av stora mått för såväl ditt psyke som kroppen! Du blir alltså både piggare gladare och ökar immunförsvaret.

Vilka är dina två bästa träningstips?
Hitta någon träningsform som du tycker verkar vara rolig, träna i din takt, ge inte upp när det känns motigt.

Vad tror du blir nästa stora träningstrend? 
Ingen aning men jag hoppas att man även får in den på den mentala träningen, vi är ju inte bara våra kroppar.