En förmiddag att släppa taget om livsmönstret och få stanna upp, vila, hämta hem och landa i dig själv för att fylla på med ny livskraft. Det blir Yinyoga, restorative yoga, samtal om yinyogans hälsofördelar, meditation och sopplunch med eftermiddags te. 

Var:    Hälsostudion, fd Lygnern Spa

När:   27 januari 2024

Tid:    8.15 – 14.00

Pris:  495:-

Innehåll

Att för en förmiddag släppa taget om livsmönstret och få stanna upp, vila, hämta hem kraft och landa i dig själv för att fylla på med ny livskraft.

Vad är yinyoga och restorative yoga?

Yinyoga är en återhämtande stilla yoga för dig som vill öka flödet och mjukheten i kroppen. Det är en blandning av lätt hatha yoga, meditation, mindfulness och traditionell kinesisk medicin. Fokus ligger på kroppens yin partier dvs skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. I yinyogan finns det ställningar som är utmanande för kroppen.  Vi stannar upp i positioner och härbärgerar den intensitet och smärta som ibland uppkommer. I draken till exempel andas vi, slappnar av och stannar upp.

På detta vis blir yinyogan en slags konflikthantering, en träning inför livets motgångar, en mindfulness – meditation och uthållighetsövning.

I restorative yogan undviker vi all slags obehag. Där yinyogan kan orsaka intensiva förnimmelser, det vi ofta kallar smärta, där vill restorative helt undvika dessa förnimmelser Här ligger vi i olika positioner på massor av kuddar, ibland med en stol och olika block under rygg, händer, ben och nacke. Vi har även en kudde eller något annat som täcker ögonen. Vi stretchar inte, vi drar inte ut, vi stimulerar ingenting, vi låter bara allt vara och vilar. Denna yogaform lämpar sig särskilt för dig som känner sig utarbetad, stressad, slutkörd eller hel enkelt trött.

Program

8.15             Samling i Hälsostudion

8.30             Yinyoga

10.00           Soppa med surdegsbröd Gunnelrummet

11.00           Samtal om Yinyogans hälsofördelar

11.30           Restorativeyoga

13.00           Meditation

13.30           Te och avrundning

14.00           Namaste

Bokning och anmälan

Boka din plats genom att maila Charina: charina@halsohusetisatila.se
Betalningsuppgifter skickas till dig i samband med din anmälan, betald plats är bokad plats. Begränsat antal platser 10 stycken. 

Vid frågor maila Charina: charina@halsohusetisatila.se

 

Varmt välkommen önskar

Charina Åkesson
Hälsofrämjare, jordningsguide, Skogsbadsguide och yogalärare på Hälsohuset/Hälsoboxen/Hälsostudion